Hoe kon ik dit vergeten?

Oeps vlucht gemist

Ik moet je alvast niet vertellen hoe druk het kan zijn in ons leventje, elke dag dezelfde rituelen, gaan werken, kids naar school brengen, niet vergeten om een keer per week naar de yoga te gaan of gaan te sporten en opnieuw … vlug vlug vlug.

Waarom zijn we toch zo gejaagd? Is het werkelijk onze maatschappij? Of is het de rush die we ons zelf elke dag opleggen? Zou het mogelijk zijn om het druk druk druk virus even uit te schakelen? A ja! Dat moet… want de grote vakantie komt eraan en we vertrekken op vakantie. Opnieuw rush naar de vakantie.

HOPEN werk

Maar… vooraleer we vertrekken hebben we ‘hopen werk’… herkenbaar?

Voor mij is het alvast niet vreemd, zoveel dingen om aan te denken, te regelen, zorgen dat het huis spic en span is, een hele waslijst maken voor diegene die de zorg van mijn hondje op zich neemt (lees: ik kan hem moeilijk achterlaten 😉), administratieve zaken afhandelen, inkopen doen, valiezen klaarmaken en geloof me, das voor mij écht een hele klus want ik ben er van overtuigd dat heel mijn kleerkast mee moet.

Oja, niet vergeten… al mijn producten die ook nog mee moeten. Is er nog plaats voor mijn gerief vraagt Hans luchtig weg?

Een klein detail over het hoofd gezien

Door de drukte heen waren we een klein detail vergeten. De reisdocumenten nakijken!
Zaterdag 6u vertrek naar zonnige oorden. Daar was ik heilig van overtuigd, we vonden het niet nodig om dat even te checken. Want alles was (dachten we) goed geregeld… tot ik op vrijdagochtend tijdens een rustig ontbijt in de gaten kreeg dat ik meer dan 20 gemiste oproepen en berichten had van … de taxichauffeur.  “Zoeken jullie nog op verlof te vertrekken”, “waar blijven jullie”, … het rustig ontbijtje werd plots even een nachtmerrie… wat nu? We hebben onze vlucht gemist.

Gelukkig konden we rekenen op de deskundigheid van het reisbureau en, ook al was het op dat moment een magere troost, het overkwam nog wel eens mensen die hun vlucht missen 😊. Binnen enkele (hectische) uurtjes tijd werd een nieuwe vlucht geboekt, gewoon een dagje later en een ander vliegveld.

10 dagen vakantie werden er 9 maar wel 9 met kwaliteit. Eenmaal ginder hebben we regelmatig schaterlachjes gehad over het kleine ‘grote’ detail dat we over het hoofd hadden gezien … wie vergeet nu zijn vlucht om op vakantie te vertrekken. Wij dus 😊.

Knopje omdraaien

Eenmaal we ginder waren en de eerste dag achter ons hadden, beseften we alle twee van ‘dit willen we niet langer’. Het is tijd dat we bewuster gaan leven en niet mee gaan in de drukte van het leven. Of dit alle dagen lukt? Helemaal niet, maar we gaan er nu veel bewuster mee om. Of we nog eens een vlucht gaan missen? Dat denk ik niet, want alles wat we nu plannen wordt met de grootste zorgvuldigheid goed gecontroleerd.

Vertrek jij op vakantie

Neem dit verhaal mee en onthoud vooral dat je goed met je tijd om gaat, ga niet mee in die drukte maar begin al te genieten van het idee dat je je koffers mag pakken om te gaan chillen. Laat de stofvlokjes maar achterna komen… op vakantie zie je ze niet liggen en eenmaal thuis is er toch terug stof.

Dankbaar

Voor ons was het een dankbare les! Elke dag krijgen we opnieuw de kans om dingen te doen, waarom in de drukte meegaan? Het missen van de vlucht heeft ons nog meer doen genieten van de vrije tijd én het besef dat niets gaat lopen.

Wil je met een ontspannen gevoel op reis vertrekken en genieten van elke stap

Maak gebruik van de kleur- en licht olie van Inge Cox.

Deze olie helpt je bij

  • Spanning in het hoofd
  • Gespannen spieren
  • Het verlagen van je stress niveau
  • Het rustig en ontspannen blijven

Prijs: 20 euro

Dagelijks enkele druppels aanbrengen op de reflexzones of mengen in je bodymilk!  Je voelt je helemaal relaxed. Bestellen kan via kim@voeljegoedinstituut.be

  

Summervibes… de hele zomer lang

Wil je graag het ontspannen zomers gevoel behouden? Reserveer hier jouw Summervibe moment en voel je goed tot in jouw Essentie… de hele zomer lang! Bye bye rush!

Zomerse groeten

Kim

Graag onze nieuwsbrief ontvangen?