De connectie tussen je emoties en organen

Wil jij je energie laten stromen, een emotionele ontlading en een gevoel van diepe innerlijke rust ervaren?

Onze fysieke gezondheid kan niet los worden gezien van je emotionele staat van ZIJN. Dat is één van de uitgangspunten van de Chinese gezondheidsleer.

Chinese gezondheidsleer en de 5 emoties die je lijf kunnen verzwakken

Emoties kunnen je levensenergie ondermijnen en zorgen voor een disbalans in je goed voelen.
Woede, manische blijheid, piekeren, verdriet en angst zijn de vijf emoties die heel je systeem kunnen ontregelen. Nee! Je hoeft niet meteen bevreesd te zijn als je deze emoties ervaart. Deze gevoelens zijn vooral menselijk en ieder van ons krijgt er wel eens mee te maken. Ze kunnen pas ziekteverwekkers worden als een bepaalde emotie gedurende langere tijd overheerst.

Vijf elementen, vijf emoties

Binnen de Chinese gezondheidsleer gelooft men dat bepaalde emoties samenhangen met specifieke organen. Ben je bijvoorbeeld lange tijd verdrietig, dan voel je dat in heel je lichaam, maar je longen zullen hier het sterkst reageren. Laat me je even meenemen doorheen de ‘vijf elementen en de emoties die gekoppeld worden aan het element’:

  • Woede hoort bij het element HOUT en heeft invloed op je lever en galblaas
  • Manische vreugde hangt samen met het element VUUR en heeft een invloed op je hart en dunne darm
  • Piekeren/bezorgdheid horen bij het element AARDE en heeft invloed op je maag en milt
  • Verdriet, droefheid horen bij het element METAAL en dit hangt samen met je longen en dikke darm
  • Angst en vrees horen bij het element WATER, deze staan in verband met je nieren en blaas

Zoals je leest kunnen emoties niet alleen je organen verzwakken maar ook je expressie en energiedoorstroming. Sta je onder een emotionele spanning dan wappert het vuur in jou als een kaars in de wind. Je expressie verliest haar glans en je energie is … uitgeblust. Pas extra goed op dat je emoties niet onderdrukt maar erken, herken en transformeer deze. Zo ontwikkel je een verfijnd emotioneel bewustzijn. Een belangrijke weet om je goed voelen tot in jouw Essentie!

Laat al je zintuigen prikkelen en onderga de transformatie

Drie facetten in een behandeling. Tijdens de gelaatsbehandeling Essentie gaan we het lichaam en geest openen door het prikkelen van de zintuigen. We komen terug op de vijf emoties die we positief gaan transformeren.

  • Zelfvertrouwen
  • Vreugde
  • Alles is goed
  • Zen
  • Creativiteit

Door middel van lymfedrainage, kleur- en lichttherapie en biostimulatie (trillingen en massage) komt er openheid in heel je lichaam en geest. Het doet letterlijk de energie stromen in je expressie, emotie en energie. Een behandeling waarbij heel je lijf onder handen wordt genomen! Je gelaat, schouders, rug, nek, handen, buik, je armen en benen, zelfs je kleinste teentje vergeten we niet ;-). Heerlijk, toch?!

Waarom heel je lichaam en niet enkel je gezicht? Omdat we binnen Voel je goed instituut holistisch werken.We werken op de materie (expressie) op de emoties en je energie. Zo ga je nadien met een opgeladen gevoel naar buiten.

Aan de hand van de vijf positieve emoties en etherische oliën (Phyt’eters volgens de vijf elementen) kies jij met welke emotie we werken tijdens de behandeling. Een behandeling op maat van jouw Essentie.

Wil jij je energie laten stromen, een emotionele ontlading en een gevoel van diepe innerlijke rust ervaren?

Reserveer hier voor je gelaatsbehandeling Essentie en optimaliseer jouw innerlijke levenskracht!

Inspiratie tekst: Holistik

Graag onze nieuwsbrief ontvangen?