Een innerlijke reis als cadeau voor mijn 40ste verjaardag

Van onderwereld naar een wereld vol liefde en zegeningen.

Een dag waar ik al jaren naar toeleefde…
Mijn allereerste Ayawashka ceremonie.

Een Ayawashka ceremonie kun je zien als een sjamanistische inwijding in andere bewustzijnsstaten. Door het drankje (de plant Ayawashka) ervaar je een energetische reiniging, een innerlijke reis waarbij je op zoek gaat naar inzichten, antwoorden op ‘levensvragen’…
Laat me je vertellen dat ik al bijna 20 jaar zeg dat ik de kracht van de plant ‘Ayawashka’ eens wil ervaren. Angst en twijfel hadden me al die jaren tegengehouden, tot een kleine maand voor mijn verjaardag. Ik heb bewust gekozen tot dit jaar. Het was een cadeautje voor mezelf, voor mijn veertigste verjaardag. Al enkele jaren voelde ik sterk dat het jaar waarin ik 40 werd een heel speciaal jaar zou worden. Begin dit jaar begon de verandering al in mijn leven, het overlijden van mijn moemoe. Dit heeft me toch een diepere impact gegeven dan ik had verwacht. Ook zakelijk gezien zijn er best vele veranderingen gekomen; mijn nieuwe merk ‘Phyto 5’ waar ik echt heel dankbaar voor ben dat dit merk mijn pad heeft gekruist. Ik had nooit gedacht dat ik een product zou tegenkomen dat zo sterk resoneert met mijn energie. Meer en meer klanten vinden de weg naar mijn Voel je goed instituut omdat ik net dat tikkeltje anders durf werken dan klassiek geschoolde schoonheidsspecialisten. Ik durf me volledig afstemmen op het ‘energetische aspect’ van mijn klant. En dat geeft schitterende resultaten. Vrienden die mijn leven hebben verlaten omdat ieder zijn eigen weg mag gaan en nieuwe vrienden zijn tegelijkertijd op mijn pad gekomen, klanten die komen en gaan,… op zich zijn het allemaal universele cadeau’s, want ik geloof niet in constante. Ik ben ervan overtuigd dat het leven met veranderingen en loslaten, waardoor er ook weer nieuwe dingen in je leven komen, in elkaar zit. Ik geloof in groei en evolutie. Zo ook in de kracht van moeder ayawashka.

De dag van de ceremonie

Het was een dubbele dag. De angsten gierden door mijn lichaam, het verlammende gevoel in mijn spieren (van de angst), het lachen en plezier maken met mijn vriendinnen, mijn soulmates met wie ik deze ervaring mocht delen, het durven doen,…

Eenmaal aangekomen op de plaats waar de ceremonie doorging werd het snel duidelijk dat ik niet alleen was met mijn ‘angst en twijfel’. Het stelde me ook gerust dat er meerdere mensen aanwezig waren die deze ceremonie, het contact met moeder Ayawashka, al eens hadden gevoeld en ze waren nog allemaal in ‘leven’ . Geloof me, van de moment ik besliste om dit te doen heb ik elke dag wel duizend excuses bedacht om het toch niet te moeten doen. Tot de woensdag voor de ceremonie … toen ging ik letterlijk tegen de grond en ik had nu wel het excuus om het nu niet te moeten doen. Maar…
Plots veranderde er iets. De twijfel veranderde in Kracht. Elk excuus veranderde in ‘ik doe het’. Ik ga mijn comfortzone verruimen, want daar ligt de magie. Voelde ik angst? Oké, ze mocht er gewoon zijn. Ik maakte van mijn angst mijn bondgenoot. Een vriend die ik omhelsde. Want deze vriend die ik altijd ‘angst’ had genoemd was al heel mijn leven bij mij en ik luisterde al bijna veertig jaar naar deze vriend. Tot die woensdag… die val had ik duidelijk nodig om mijn vriend te leren omarmen. Om hem toe te laten in mijn leven, want ook hij kwam me duidelijk iets vertellen. Angst voelen is helemaal oké in het leven, zolang je je niet laat verlammen en stilleggen door angst. Voel ik nu de angst omarm ik deze met liefde, zoals moeder Aywashka mij leerde.

Overgeven … letterlijk en figuurlijk

Bij de deelnemers en begeleiders voelde ik zoveel liefde en respect. Iedereen was daar om een bepaalde reden, ieder van ons was klaar voor een innerlijke reis in samenwerking met moeder Ayaswashka. Na de kennismaking was het moment aangebroken om ons te nuttigen van deze drankjes.
Ik voelde al snel dat ik mij moest ‘overgeven’ aan… het tweede drankje … de plant Ayawashka. Ik werd uitgenodigd om mijn drankje te komen drinken. Ik fluisterde in het oor van de begeleidster dat ik bang was… maar het oogcontact met haar en de knuffels stelde me geruster. Ik ging naar mijn plaats die omringd werd door liefdevolle mensen en mijn soulmates want we lagen naast elkaar, ieder op zijn eigen plek.

Al heel snel voelde ik de kracht van deze plant… ik voelde moeder Ayawashka werken… Ik zag zoveel beelden die me niet aanstonden, ik voelde me angstig, ik wilde uit deze wereld… ik besefte dat ik vroeg aan mijn begeleidster ‘haal me hieruit aub’… helaas, dat gaat niet. Ik was bang dat ik aan het sterven was … Ik ga niet tot in details maar laat me zeggen dat de eerste uren best pittig waren ;-). Het was letterlijk en figuurlijk ‘overgeven’ aan het moment.
Door angsten liet ik me altijd tegenhouden in het leven. Dat moest er eerst uit …
Ik vroeg letterlijk aan mijn begeleidster ‘ ik ben toch niet aan het sterven’… want voor mij voelde het zo echt wel aan. Gelukkig ben ik ook een stukje gestorven. Ik heb mijn balast over boord gegooid (of misschien beter gezegd ‘uitgespuwd’ in het emmertje). Ik had zoveel moeite met me ‘over te geven’ emotioneel dan, want fysiek deed ik niets anders tot er iets gebeurde… ik gaf me letterlijk over … ik gaf me over aan moeder Ayashwka. Ik werd rustig, ik voelde me vrij, ik voelde een enorme liefde. Een liefde die ik nog nooit eerder had gevoeld. Ik ervaarde prachtige en pure beelden, ik hoorde een duidelijke stem, mijn innerlijke stem die me altijd antwoord geeft op mijn vragen, maar nu was deze stem helder en goed hoorbaar. Ik zag de mooiste beelden, ik zag mezelf vanuit liefde en kracht. Mijn oma die vergezelde mij tijdens mijn ceremonie, ik kon haar voelen, ik kon haar knuffelen, ik hoorde haar stem… wat ben ik dankbaar dat ik deze ceremonie met haar kon delen. Ze heeft me letterlijk de kracht gegeven om deze cermonie te doen. Ik wist al op voorhand dat ze erbij zou zijn. Zo mocht ik bepaalde dingen die ik blijkbaar nog niet had verwerkt, ervaren.
Het ongeboren kind waar ik jaren naar heb verlangd heb ik gebaard tijdens deze ceremonie, een klein jongetje dat gezond en wel was voelde ik geboren worden, de liefde, de pijn, het gemis, het verdriet ik heb het allemaal doorstaan met liefde en kracht. Ik schonk mijn zoon aan moeder aarde die hem opnam in haar armen, wetende dat het zieltje van mijn jongen altijd bij mij zou zijn. Het waren tranen met tuiten maar liefdevolle tranen, ik voelde een enorme zegening en liefde. Mijn oma was er nog steeds bij en fluisterde me toe dat het allemaal oké was… ik mocht mijn tranen laten vloeien, ik mocht mijn verdriet tonen, ik mocht mijn jongen zien waar ik jaren naar had verlangd, voelen en overgeven aan moeder aarde. Mijn totemdier, mijn beschermer en raadgever waren bij me.
Ik voelde stap voor stap mijn eigen krachten, mijn eigen-liefde, ik zag wat de essentie was en word in mijn leven…
Toen ik mijn ogen terug opendeed zag ik een prachtige boom, het zonlicht en vogeltjes die fluitend rondvlogen, ik hoorde de wind, ik zag prachtige wolken voorbij drijven. Plots zag ik een kandelaar met 7 openbloeiende lotusbloemen in de kleuren van de 7 chakra’s… waarbij ik toen wist ‘dit wordt een hele belangrijke voor mij op professioneel gebied’. Kleuren, chakra’s, pure schoonheid van binnenuit naar buiten…
Ik zag de essentie, ik zag mijn levensdoel in mijn ceremonie… en beetje bij beetje werd ik wakkerder en wakkerder… ik besefte dat de echte Kim geboren was… niet voor niets een maand voor mijn veertigste verjaardag.

Dankbaarheid en pure kracht

Excact een week na mijn ceremonie schrijf ik deze brief aan mezelf, ik voel opnieuw de pure kracht van onze moeder, moeder ayawashka. Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik niet naar al die excusus heb geluisterd, wat ben ik trots. Ik voel kracht…
Ik voel dat ik het verdriet en gemis van mijn moemoe kan plaatsen en loslaten… want ze is bij me, ook al leeft ze verder in een andere dimensie. Ook al was mijn eerste reactie ‘dit doe ik nooit meer, toch doe ik het ooit opnieuw. De vrijheid die ik voelde, de liefde, de kracht, het sterven en mijn wedergeboorte… het is me een eer dat ik dit heb mogen ervaren.

Weet je, eigenlijk zou iedereen een ayawashka ceremonie mogen beleven…
Omdat ze je zoveel kracht en inzicht geeft in je leven, in jezelf. De essentie in je leven ontdekken, jezelf omarmen, zo dicht bij je eigen Ikje staan…
Het contact, de liefde die we missen bij onszelf. We zoeken het zo vaak bij anderen, maar de onvoorwaardelijke en pure liefde? Die begint bij onszelf.

Deze ervaring hier delen met jullie? Ik beken dat ik er even heb over nagedacht want tenslotte is het een ‘eigen ervaring’. En toch doe ik het… ik deel ze met veel liefde. Dit met een welgemeende bedoeling: ga op zoek naar jouw essentie in je leven! Ga vanuit liefde in het leven staan, niet vanuit macht en ego. Kies ervoor ‘bewust’ te leven. Luister altijd … naar jouw hart… het klopt alleen voor jou.

Magie bestaat écht!

Twee weken na mijn ceremonie was ik aan de kust aan het wandelen en ontdekte een spirituele winkel. Mijn aandacht werd heel snel getrokken door verschillende lotusbloemen die in de etalage lagen. En voor ik het goed en wel doorhad stond daar een kandelaar met de 7 lotusbloemen in de kleuren van de chakra’s. Hier stond deze kandelaar die ik tijdens mijn ceremonie meerdere malen had gezien, op mij te wachten. Straf zei de mevrouw van de winkel… deze kandelaar is zonet nog maar binnengekomen. ;-))
Nog een cadeautje voor mezelf. Ik voelde zoveel liefde en blijheid door mijn lichaam. Wat ben ik dankbaar voor de kennismaking met moeder Ayawashka.

En nu? Nu ga ik genieten van mijn dag, van mijn veertigste verjaardag!

With love
Kim xxx

Graag onze nieuwsbrief ontvangen?