10 goede redenen om je huid meer aandacht te geven

Nog te vaak hoor ik: “ik ben ‘s avonds veel te moe om mijn huid te reinigen, ik kruip zo mijn bed in” of “ik vind het niet nodig om dagcrème aan te brengen” of “geen enkel product helpt tegen mijn rimpels” of …

Zooo jammer! Misschien helpt er je geen enkel product?  Maar stel de vraag; “wat verwacht ik van mijn producten”? Of nog beter “zijn de producten die ik nu gebruik wel bestemd voor mijn huid”? Ik geef je via deze blog 10 gouden redenen om je huid goed te soigneren.

Onze huid…

  1. Weerspiegelt onze levensstijl en verraadt hoe het met ons gaat. Teveel zondigen op vlak van niet goed reinigen, hydrateren én beschermen komen vaak tot uiting door onzuiverheden en een vale teint.
  2. Voelt met ons mee. Elke vierkante centimeter van onze huid is voorzien van ontelbare sensoren. Ze registreren of een vinger over onze arm glijdt of de wind langs ons hoofd waait. En wie gelukkig is, straalt letterlijk.
  3. Is mooi atletisch. Een paar kilootjes na Kerstmis, dan maar een crashdieet in het voorjaar. Dit maakt onze huid allemaal mee. Vooral bij vrouwen is de huid voorzien op verandering en draait ze tijdens de zwangerschap op volle toeren. Hoe wonderlijk is moeder natuur toch!
  4. Heeft bijna magische zelfgenezingskrachten. Ons huidoppervlak krijgt permanent nieuw materiaal. In het onderste deel van de epidermis (buitenste laag van je huid) ontstaan nieuwe cellen, die fris en mooi naar de oppervlakte gaan. Probleem: hoe ouder we worden, hoe langer dit proces duurt. De tip hier is: een intensieve peeling laat nieuwe cellen sneller aan de oppervlakte verschijnen. Ontdek hier de Phyto – peel peeling op basis van lotus, karitéboter, rozenolie en natuurlijke fruitextracten. Een must-have peeling naar anti-aging! Bestellen kan via het Voel je goed instituut.
  5. Beschermt ons. Bekijk het als een beschermingsschild. Tot 80% van de verouderingsprocessen wordt veroorzaakt door door celbeschadiging. Tip: superfood-acaibessen zijn rimpelkillers. (En lekker ;-))
  6. Is ook ‘s nachts actief. Ze herstelt de celbeschadigingen die te herstellen zijn. Ondersteun deze functie door ‘s avonds goed te reinigen en nachtcrème te gebruiken
  7. Vertelt een verhaal: of we nu veel lachen of piekeren, of we vaak buiten zijn of we graag naar het zuiven vliegen. Maar we kunnen zelf beslissen hoeveel verhalen we daarvan willen prijsgeven. Een voel je goed behandeling doet de herinnering aan verhalen vervagen.
  8. Is ons mooiste sierraad. een leven lang! Fashiontrends komen en gaan en de lievelingsschoen waarop we menige nacht hebben doorgedanst, komt op de een of andere manier in de prullenbak terecht. Onze huid blijft. Voor altijd!
  9. Stress laat zijn sporen na! Het stresshormoon cortisol jaagt ons niet alleen op maar veroorzaakt ook puistjes. Sporten is niet mijn ding maar het goede nieuws: sport remt de uitstoot van dit hormoon.
  10. Wie vroeg begint met smeren, blijft langer ‘jong’. Goed verzorgen en daar bedoel ik mee: dagelijks reinigen, regelmatig peeling en masker gebruiken, een serum en een goede dag-nacht verzorging houdt onze huid helemaal intact.​

Graag onze nieuwsbrief ontvangen?