2017… Het jaar van mijn leven

Vernieuwing, Verandering en Verder gaan

Wat een jaar was 2017! Een jaar vol vernieuwing, verandering en verder gaan. Het was heel bijzonder. Het jaar waar ik 40 werd, mijn ayawashca ceremonie, het afscheid van mijn moemoe, de veranderingen binnen mijn instituut, het energetisch werk dat ik mag neerzetten, het verwelkomen van nieuwe mensen… Het was een jaar dat ik heel intens ervaren heb.

Vernieuwing

Vernieuwing… Dat is zachtjes uit gedrukt… Ik krijg spontaan een lach op mijn gezicht terwijl ik het neerschrijf. Sinds begin 2017 zijn er constante vernieuwingen geweest. Of ze altijd even leuk en prettig waren kan ik niet zeggen. Het jaar begon met afscheid nemen… het loslaten van mijn lieve moemoe. Maar ik weet dat ze in een andere dimensie verder leeft en mee over me waakt wat me een gerust gevoel geeft.

Verandering

De grootste veranderingen waren er in mijn Voel je goed instituut. Het nieuwe merk Phyto 5 mocht ik verwelkomen. Niet alleen producten, maar ook de fantastische behandelingen met magische toestellen. Het was al van dag 1 een succesverhaal. Ik kon EINDELIJK mijn ‘ding’ neerzetten. Hier bedoel ik mee dat ik vooral mijn energetisch werk kon neerzetten. De wekelijkse opleidingen waren voor mij een heerlijke tijd. Ik leerde niet alleen de behandelingen en producten maar ook lieve en toffe collega’s. Er zijn zelfs hechte vriendschappen uit ontstaan waar mijn hartje van zingt.

Het holistische verhaal

Holistische esthetiek vanuit Expressie, Emotie en Energie werd in dit jaar het verhaal van het Voel je goed instituut. Als energetisch schoonheidsspecialiste wilde ik niet alleen werken aan ‘een huidverhaal’ maar aan een holistisch verhaal. Een mens is toch meer dan een huid alleen? We zijn een geheel. Onze huid, emotie en energie vormen een geheel. Ik geloof er dan ook echt in dat we pas kunnen stralen als we deze drie zaken verzorgen. Is er een goede doorstroming van je energie dan ga je je goed in je vel voelen én?! Je straalt dan ook aan je buitenkant.

Verder gaan en loslaten

Zoals ik al eerder schreef is dit jaar niet alleen rozengeur en maneschijn geweest.
Maar dit jaar was er ook eentje waar vooral ‘loslaten en verder gaan’ een groot thema was. Iedereen draagt een rugzak met zich mee. Maar dat zien is een ding, maar dat loslaten is iets anders. Tijdens mijn Ayawaska ceremonie in mei heb ik letterlijk mogen ondervinden hoe het is om ‘los te laten’. Het is een zware rugzak geweest maar dankzij deze intense ceremonie heb ik mijn balast(en) mogen overleveren aan moeder aarde. (ik zal je de details bezorgen hoe ik dat heb gedaan ;-)). Het was een zware en intense dag maar de meest liefdevolle en mooiste ervaring in heel mijn leven. Ik draag er nog steeds mijn vruchten van. Het mooie is ook dat ik ondertussen al heel wat mensen heb mogen inspireren om ook deze ceremonie te gaan doen. Na mijn blog over mijn Ayawashka verhaal heb ik tientallen mails ontvangen, de ene met verbazing, de andere met respect en de andere met liefde. Zo mooi! Of ik het nog eens ga doen? Dat staat vast! Loslaten betekent ook dat er ruimte komt voor nieuwe dingen, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen. Ook al wordt loslaten vaak als heel zwaar en negatief bekeken, maar eigenlijk is het een werkwoord dat je nadien zoveel meer ruimte en vrijheid geeft. Ik weet het, het is echt niet gemakkelijk. Ieder mag loslaten op zijn of haar eigen manier. Neem je tijd er maar voor!

Mijn voel je goed tip?

Maak het jezelf in het nieuwe jaar eens wat gemakkelijker. Het valt me op hoe mensen weerstand geven in het leven. We streven zo vaak perfectie na. Zelfs de kleinste details moeten ‘perfect’ zijn. Weet je, volgens mij beleven we een hobbelig parcours als we het idealistische nastreven, of de weerstand die we blijven geven. Het kost je zoveel energie en daarbovenop maakt het je gespannen en gefrustreerd. Er zal altijd wel iets zijn dat niet naar onze zin is… Je hebt niet alles onder controle… en dat besef is voor veel mensen moeilijk te accepteren. Loslaten van controle en verder gaan. Op zich maakt het allemaal niet uit als het niet perfect is. Imperfectie is namelijk ook perfectie ;-). Leer om imperfectie, het niet onder controle hebben, de weerstand, frustraties,… leer het te waarderen. Het hoort bij het leven… bij jou, bij mij, bij elk menselijk wezen. Het punt is dat het in het leven draait om LIEFDE! Liefde overwint altijd! Geniet de laatste dagen van 2017 met volle teugen, warmte, gezelligheid en voldoening. Welkom 2018!

Leef vanuit je hart en geniet van je leven!

Kim XXX

Graag onze nieuwsbrief ontvangen?